MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
MTG pressefoto.jpg Foto: PR foto/MTG

DR afviser Viaplays kurmageri om seriesamarbejde

Viaplay har tilbudt DR at finansiere halvdelen af budgetterne til fremtidige dramaproduktioner, men DR har afvist forespørgslen.

AF

MTG's streamingtjeneste Viaplay vil gerne medfinansiere og samarbejde med DR om dramaserier. Men ønsket er foreløbigt blevet afvist af DR. Det skriver Berlingske.

Jakob Mejlhede, programudviklingschef i MTG og direktør for Viaplays indhold, fortæller, at Viaplay har tilbudt DR at finansiere halvdelen af budgetterne til de fremtidige serier, som DR har lyst til at lave. Ifølge MTG-direktøren ville det betyde, at DR kunne øge dramaudbuddet betydeligt. Men DR har foreløbt afvist kurmageriet.

"Jeg har fuldt ud respekt for, at licensbetalerne gerne vil have højkvalitetsdrama, men jeg forstår ikke, hvorfor DR ikke udnytter de kommercielle muligheder i markedet. Det ville gavne både licensbetalerne, Viaplays kunder, skuespillere og instruktører, hvis DR åbnede op. Men det er meget svært at trænge igennem i DR. De opfører sig som et monopol," siger Jakob Mejlhede til Berlingske.

I DR siger dramachef Piv Bernth, at DR's nuværende strategi er, at DR kun samarbejder med "andre broadcastere ligesom os selv", men at DR også "sonderer terrænet og taler med alle" om mulige koproduktioner.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her