MediaWatch

DR afviser Viaplays kurmageri om seriesamarbejde

Viaplay har tilbudt DR at finansiere halvdelen af budgetterne til fremtidige dramaproduktioner, men DR har afvist forespørgslen.

MTG's streamingtjeneste Viaplay vil gerne medfinansiere og samarbejde med DR om dramaserier. Men ønsket er foreløbigt blevet afvist af DR. Det skriver Berlingske.

Jakob Mejlhede, programudviklingschef i MTG og direktør for Viaplays indhold, fortæller, at Viaplay har tilbudt DR at finansiere halvdelen af budgetterne til de fremtidige serier, som DR har lyst til at lave. Ifølge MTG-direktøren ville det betyde, at DR kunne øge dramaudbuddet betydeligt. Men DR har foreløbt afvist kurmageriet.

"Jeg har fuldt ud respekt for, at licensbetalerne gerne vil have højkvalitetsdrama, men jeg forstår ikke, hvorfor DR ikke udnytter de kommercielle muligheder i markedet. Det ville gavne både licensbetalerne, Viaplays kunder, skuespillere og instruktører, hvis DR åbnede op. Men det er meget svært at trænge igennem i DR. De opfører sig som et monopol," siger Jakob Mejlhede til Berlingske.

I DR siger dramachef Piv Bernth, at DR's nuværende strategi er, at DR kun samarbejder med "andre broadcastere ligesom os selv", men at DR også "sonderer terrænet og taler med alle" om mulige koproduktioner.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere