MediaWatch

Rapport: Statslige medier fylder mere end i vores nabolande

I sammenligning med vores skandinaviske naboer er en større del af danske nyhedsjournalister statsansatte, skriver den liberale tænketank Cepos i ny rapport.

47 pct. af landets nyhedsjournalister er statsansatte. Det konkluderer en rapport fra den liberale tænketank Cepos, skriver Berlingske.

Tallet er højere end i de øvrige skandinaviske lande. Ifølge Cepos' rapport er de tilsvarende tal for Sverige og Norge hhv. 26 og 37 pct.

"Antallet af statsansatte nyhedsjournalister i Danmark vil snart overstige antallet af privatansatte, hvis udviklingen fortsætter. I ingen andre vestlige demokratier finder en sådan udvikling sted," skriver Cepos.

I rapporten påpeger Cepos videre, at licensindtægterne de seneste fem år har været støt stigende, mens støtten til private medier i form af mediestøtte og nulmoms er faldet til 762 mio. kr. årligt.

Mogens Jensen, medieordfører for Socialdemokratiet, siger til Berlingske, at det er mere afgørende at se på den bedrevne journalistik end på, hvem arbejdsgiveren er, mens Venstres Britt Bager mener, at fordelingen mellem statslige og private medier skal "tages meget seriøst."

Statens indflydelse og udbredelse på mediemarkedet har igennem de seneste år været et gennemgående tema for de private mediers organisation, Danske Medier, der ønsker en begrænsning af statens medieejerskaber og DR's råderum på mediemarkedet.

Forsiden lige nu

Mr. TV kritiserer DR: I lever ikke op til Pippi-princip

DR varetager egne interesser frem for at agere lokomotiv for den samlede danske tv-branche, mener tidligere Yousee-direktør. DR-direktør afviser, at DR ikke samarbejder, men siger, at DR's rolle først og fremmest er at levere public service til alle danskere.

Ny formand for Medienævnet

Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget et nyt Medienævn, og det betyder nye folk i hovedparten af stolene. Blandt andet formanden er nyudnævnt.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere