MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_40499143.jpg Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Rapport: Statslige medier fylder mere end i vores nabolande

I sammenligning med vores skandinaviske naboer er en større del af danske nyhedsjournalister statsansatte, skriver den liberale tænketank Cepos i ny rapport.

AF

47 pct. af landets nyhedsjournalister er statsansatte. Det konkluderer en rapport fra den liberale tænketank Cepos, skriver Berlingske.

Tallet er højere end i de øvrige skandinaviske lande. Ifølge Cepos' rapport er de tilsvarende tal for Sverige og Norge hhv. 26 og 37 pct.

"Antallet af statsansatte nyhedsjournalister i Danmark vil snart overstige antallet af privatansatte, hvis udviklingen fortsætter. I ingen andre vestlige demokratier finder en sådan udvikling sted," skriver Cepos.

I rapporten påpeger Cepos videre, at licensindtægterne de seneste fem år har været støt stigende, mens støtten til private medier i form af mediestøtte og nulmoms er faldet til 762 mio. kr. årligt.

Mogens Jensen, medieordfører for Socialdemokratiet, siger til Berlingske, at det er mere afgørende at se på den bedrevne journalistik end på, hvem arbejdsgiveren er, mens Venstres Britt Bager mener, at fordelingen mellem statslige og private medier skal "tages meget seriøst."

Statens indflydelse og udbredelse på mediemarkedet har igennem de seneste år været et gennemgående tema for de private mediers organisation, Danske Medier, der ønsker en begrænsning af statens medieejerskaber og DR's råderum på mediemarkedet.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her