MediaWatch

Rigsrevisionen lukker sag om DR's hestetransport

Formanden for statsrevisorerne kalder det dog en fejl, at DR betalte 70.000 kr. for at få transporteret en hest til USA.

Johannes Langkilde, USA-korrespondent for DR.

Rigsrevisionen kommer ikke til at gå videre i sagen om DR's brug af licenspenge til at transportere en hest fra Danmark til USA, skriver DR Nyheder. Det har Rigsrevisionen i dag meddelt, efter DR i sidste uge sendte en redegørelse om sagen.

DR fik kritik fra Folketinget for at have brugt omkring 70.000 kr. på at fragte USA-korrespondent Johannes Langkildes kones hest fra Danmark til Washington D.C., da han og familien i 2013 skulle flytte til USA i forbindelse med tiltrædelsen. Hos statsrevisorerne mener formand Peder Larsen (SF) også, at DR's redegørelse er tilfredsstillende, og dermed lukkes sagen.

"Inden for rammen for sådan en udstationering er der ikke tale om noget forkert, men det er en fejl, at man betalte for den transport. Men når der ikke er andre eksempler, er der ingen grund til at bruge Rigsrevisionens kræfter på at få bekræftet det, som man nu allerede ved," siger Peder Larsen til DR Nyheder.

Statsrevisorerne er udpeget af de politiske partier til at holde øje med, hvordan de offentlige midler bruges. Rigsrevisionen er Folketingets revisorer. De udarbejder rapporter, som Statsrevisorerne tager stilling til.

DR brugte 70.000 på at fragte korrespondents hest til USA

DR erkender: Fejl at betale for hestetransport over Atlanten

Kommentator: Hestetransport kommer til at koste DR dyrt

Forsiden lige nu

Mr. TV kritiserer DR: I lever ikke op til Pippi-princip

DR varetager egne interesser frem for at agere lokomotiv for den samlede danske tv-branche, mener tidligere Yousee-direktør. DR-direktør afviser, at DR ikke samarbejder, men siger, at DR's rolle først og fremmest er at levere public service til alle danskere.

Ny formand for Medienævnet

Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget et nyt Medienævn, og det betyder nye folk i hovedparten af stolene. Blandt andet formanden er nyudnævnt.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere