MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
johannes langkilde.jpg Johannes Langkilde, USA-korrespondent for DR.

Rigsrevisionen lukker sag om DR's hestetransport

Formanden for statsrevisorerne kalder det dog en fejl, at DR betalte 70.000 kr. for at få transporteret en hest til USA.

AF

Rigsrevisionen kommer ikke til at gå videre i sagen om DR's brug af licenspenge til at transportere en hest fra Danmark til USA, skriver DR Nyheder. Det har Rigsrevisionen i dag meddelt, efter DR i sidste uge sendte en redegørelse om sagen.

DR fik kritik fra Folketinget for at have brugt omkring 70.000 kr. på at fragte USA-korrespondent Johannes Langkildes kones hest fra Danmark til Washington D.C., da han og familien i 2013 skulle flytte til USA i forbindelse med tiltrædelsen. Hos statsrevisorerne mener formand Peder Larsen (SF) også, at DR's redegørelse er tilfredsstillende, og dermed lukkes sagen.

"Inden for rammen for sådan en udstationering er der ikke tale om noget forkert, men det er en fejl, at man betalte for den transport. Men når der ikke er andre eksempler, er der ingen grund til at bruge Rigsrevisionens kræfter på at få bekræftet det, som man nu allerede ved," siger Peder Larsen til DR Nyheder.

Statsrevisorerne er udpeget af de politiske partier til at holde øje med, hvordan de offentlige midler bruges. Rigsrevisionen er Folketingets revisorer. De udarbejder rapporter, som Statsrevisorerne tager stilling til.

DR brugte 70.000 på at fragte korrespondents hest til USA

DR erkender: Fejl at betale for hestetransport over Atlanten

Kommentator: Hestetransport kommer til at koste DR dyrt

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her