MediaWatch

TV 2 kritiserer kvaliteten i danske spillefilm

Tv-stationen ønsker et opgør med det eksisterende filmstøttesystem for at få mere handlefrihed til at satse på flere serier i stedet for spillefilm, hvor kvaliteten er for svingende, mener TV 2's fiktionschef.

TV 2 er forpligtet til at støtte danske spillefilm med 45 mio. kr. årligt, men kvaliteten i biograffilmene er for svingende, mener tv-stationen. TV 2 ønsker derfor et opgør med det eksisterende filmstøttesystem for at få mere handlefrihed, skriver Jyllands-Posten.

"Der er for langt mellem snapsene efterhånden. Vi er tvunget til at gå med i spillefilm i henhold til vores public service-kontrakt, men det er bestemt ikke sådan, at vi er ved at falde bagover af begejstring over kvaliteten," siger Katrine Vogelsang, fiktionschef på TV 2, til Jyllands-Posten.

Serieområdet er et af dem, som TV 2 ønsker at satser mere på. I dag kan tv-stationen søge penge til serier i Public Service Puljen, som administreres af Det Danske Filminstitut (DFI). Puljen er netop blevet tilført ekstra 23 mio. kr. Men den bytteleg er besynderlig, mener TV 2, som ønsker handlefrihed til i stedet midlerne på at få produceret flere danske tv-serier, fortæller Katrine Vogelsang.

Desuden savner TV 2 en diskussion om, hvordan man kan gøre det attraktivt for danske instruktører at lave film i Danmark igen.

Claus Ladegaard, vicedirektør for filmstøtte i DF, siger til Jyllands-Posten, at han står uforstående over for TV 2's holdning, som han mener er kortsigtet og et udtryk for et indskrænket kvalitetsbegreb.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere