MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
den store bagedyst DR skal finde ny dommer, der kan køre parløb med | Foto: Sanne Christophersen/DR

Dommer stopper i Den store bagedyst

Siden 2012 har konditor Mette Blomsterberg sat sit præg på Den Store Bagedyst, men nu forlader hun programmet.

AF

DR skal på udkig efter en ny dommer til Den store bagedyst, skriver dr.dk. Når optagelserne til sjette sæson indledes til foråret bliver det uden konditor Mette Blomsterberg, der siden 2012 har været en af bagekonkurrencens faste profiler.

"Jeg elsker "Den store bagedyst"! Jeg føler lidt, at det er mit barn, som jeg har været med til at føde. Jeg ved godt, det kan lyde fjollet, for det er jo et færdigt britisk koncept. Men jeg er så stolt af og glad for, at jeg har fået lov til at sætte mit præg på det," siger Mette Blomsterberg til dr.dk.

Hun begrunder beslutningen med, at arbejdet med programmet har fået for store omkostninger i forhold til den tid, hun gerne vil bruge på familie og andre projekter. "Jeg skal have fyldt min egen energitank op igen," forklarer hun.

I DR siger programansvarlig Søren Juul Baunsgaard, at der ikke er fundet en afløser for Mette Blomsterberg endnu, men at man nu går i gang med at kigge på mulighederne.

Mette Blomsterberg er uddannet konditor og har ud over Den store bagedyst spillet en hovedrolle i flere andre programmer på DR1, bl.a. "Det søde liv" og "Price og Blomsterberg".

Den store bagedyst er blandt de mest sete programmer på DR1 og i det hele taget, når det løber over skærmen i efterårets tv-sæson. Formatet bygger på et britisk koncept, der tidligere har gået sin sejrsgang på BBC, men i efteråret blev overtaget af Channel 4 efter en budkrig.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her