MediaWatch

DR-udflytning koster tab for shipping-rigmænd

DR's opsigelse af lejemål af en række studier er medvirkende til konkurs i investeringsprojekt med rigmænd fra olieselskab i investorkredsen.

DR's udflytning er med til at koste to shipping-rigmænd millioner. Det skriver Finans.

Anders Østergaard og Jan Jacobsen, der har tjent deres formue på olieleverandør-selskabet Monjasa, har investeret i et kommanditselskab indeholdende en række DR-studier i Søborg. Det har imidlertid vist sig som en dårlig forretning, og selskabet er gået konkurs.

Forklaringen er blandt andet, at DR, som har lejet sig ind i de pågældende studier, har varslet, at de ikke vil forlænge lejekontrakterne, når de udløber i 2018. Derudover har varslede bidragsforhøjelser fra Realkredit Danmark været med til at vælte selskabet.

"Investorerne har indbetalt alt det, de skulle, og der var ikke lyst til at fortsætte," siger Thomas Junker Guldborg, stifter af Norcap, der står bag kommanditselskabet, til Finans.

Ifølge Finans taber Anders Østergaard og Jan Jacobsen 4,5 mio. kr. på konkursen.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere