MediaWatch

Yousee overdrager sag om nedbrud til politiet

Nytårsnedbrud hos Yousee tyder på at være en "bevidst skadelig handling", lyder det fra koncernchef i TDC.

Opdateret kl. 14:38 - TDC Group anmelder nu et omfattende nedbrud på YouSees kabel-tv-signal nytårsaften til politiet.

TDC Group, der ejer YouSee, oplyser, at man mistænker en "bevidst skadelig handling".

"Der er tale om et kompliceret nedbrud, som kræver detaljeret viden om YouSees setup og tv-platform. Vi vurderer på den baggrund, at der er tale om en bevidst skadelig handling," siger koncernchef Pernille Erenbjerg.

Mere end en million tv-kunder blev ramt af nedbruddet, som siden er blevet efterforsket internt.

"Vi ved gennem det arbejde og de analyser, vi har lavet, at fejlen opstod på det udstyr, som vi bruger til at distribuere tv-signaler på," siger Pernille Erenbjerg.

"Vi har nu et klart billede af, hvad der er sket. Og vi har også et billede af, at der er tale om en bevidst skadelig handling, og derfor har vi nu overdraget sagen til politiet, tilføjer koncernchefen, som ikke vil gå i detaljer med hændelsen. Politiet har taget over, og de skal selvfølgelig bruge de fund, vi har gjort undervejs, i deres efterforskning," siger Pernille Erenbjerg.

Gennemgår nu andre områder

YouSee-direktør Jaap Postma sagde onsdag til Ritzau, at nedbruddet kan føres tilbage til både hardware og software, der distribuerer tv-signalet.

Men nedbruddet i tv-signalet hos YouSee og den efterfølgende analyse får TDC til at gennemgå andre dele af forretningen, der også omfatter telefoni og internet, for eventuelle svagheder i sikkerhedsprocedurer.

"Det tror jeg en hændelse af den her karakter vil gøre i enhver virksomhed," siger Pernille Erenbjerg.

Mandag meldte Center for Cybersikkerhed (CFCS) under Forsvarets Efterretningstjeneste ud, at man gik ind i sagen.

I første omgang lød meldingen fra CFCS, at det var ren rutine. Tv-signalet er en del af det nationale beredskab, og derfor bliver CFCS automatisk involveret ved større nedbrud.

Men nu tyder noget - ud fra TDC's anmeldelse at dømme - på, at der ligger en form for forbrydelse bag.

Umiddelbart fremgår det dog ikke, om den "bevidst skadelige handling" er sket i form af et hackerangreb, eller om der er tale om en form for fysisk sabotage eller måske noget helt tredje.

Kommunikationsafdelingen hos Københavns Politi oplyser telefonisk til Ritzau, at man har modtaget en anmeldelse i sagen. Desuden oplyser man, at sagen er givet videre til efterforskningsenheden.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere