MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
Splay danmark.jpg

Youtube-netværk putter penge i ny videotjeneste

En ny app, der giver brugerne mulighed for at kommentere Youtube-videoer, har det MTG-ejet netværk Splay blandt investorerne.

AF

Det MTG-ejet Youtubenetværk, Splay, har ifølge det svenske medie Resume investeret 800.000 svenske kr. (610.000 kr.) i en ny videotjeneste.

Videotjenesten, som entreprenøren Anton Ahlin og digitalbureauet Oakwood står bag, bærer navnet Speeks og havde premiere i går. Tjenesten er baseret på en app, som lader brugere kommentere på Youtube-videoer. Ved at benytte sig af Youtubes API får den oprindelige Youtube-video, som kommenteres, både visninger og annonceindtægter.

Et forbillede for Speeks er ifølge Resume den svenske Youtube-stjerne Felix "PewDiePie" Kjellberg, der har onået stor succes med at kommentere videoer, hvor han spiller computerspil.

"Speeks tager det til det næste niveau og skaber en ny arena for alle, som elsker at kommentere videoklip. I fremtiden tror jeg, at vi kommer til at se Speeks-stjerner, præcis som der findes Youtube- og Instagram-stjerner i dag," udtaler Vigor Sörman, adm. direktør og stifter af Splay.

Foruden investeringen stiller Splay flere af sine Youtubere tilrådighed i forbindelse med en lanceringsserie.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her