MediaWatch

DR sælger danske dramaer til Iran, Israel og Indien

En iransk tv-kanal skal vise "Bedrag", mens israelsk tv-station har købt alle afsnit af "Borgen". En indisk genindspilning af "Forbrydelsen" er på tegnebrættet.

DR har gennem en årrække opnået international anerkendelse for sine dramaserier. Det smitter af på salget til udlandet. Senest har DR Salg afsat tv-serien "Bedrag" til den landsdækkende iranske tv-kanal IRIB, oplyser DR i en pressemeddelelse

"Vi har solgt dokumentarprogrammer til Iran før, men de har aldrig tidligere vist DR-drama, og det glæder mig naturligvis, at de nu også er interesserede," udtaler salgs- og marketingchef Helene Aurø fra DR Salg i meddelelsen.

DR's dramaer er også populære hos Irans storpolitiske ærkefjende Israel. Her har en tv-station købt rettighederne til at vise samtlige afsnit af "Borgen" med Sidse Babett Knudsen i hovedrollen.

I Indien er en genindspilning af en anden DR-dramasucces "Forbrydelsen" på tegnebrættet.

Derudover har public service-stationen for nylig solgt julekalenderne "Absalons Hemmelighed" og "Pagten" til Island, mens Spanien, Storbritannien og Benelux har købt rettighederne til at vise tredje sæson af "Arvingerne", der får premiere på DR1 1. januar 2017.

"Vi har hele tiden forhandlinger i gang over hele verden, og der er stor interesse for at få fat i DR's nye serier, lige så snart de er klar. Men også serierne, der er 5-10 år gamle er der mange, der spørger til – og køber," siger Helene Aurø i pressemeddelelsen.

Mere end hver anden på DR Sporten er klar til Aarhus

DR-ansattes taxakørsel møder kritik

Top 20: Bagedyst sluttede med et brag

Kendt skuespiller bliver vært på nyt DR-show

Forsiden lige nu

Mr. TV kritiserer DR: I lever ikke op til Pippi-princip

DR varetager egne interesser frem for at agere lokomotiv for den samlede danske tv-branche, mener tidligere Yousee-direktør. DR-direktør afviser, at DR ikke samarbejder, men siger, at DR's rolle først og fremmest er at levere public service til alle danskere.

Ny formand for Medienævnet

Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget et nyt Medienævn, og det betyder nye folk i hovedparten af stolene. Blandt andet formanden er nyudnævnt.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere