MediaWatch

TV 2-journalist droppet som nævning i terrorsag

En journalist fra TV 2 blev sendt hjem som nævning fra Københavns Byret, efter vedkommende blev erklæret inhabil som lægdommer i den terrorsag, der begyndte i torsdags.

Det er hænger ikke sammen at være nævning i en retssag, som man tidligere har dækket som journalist. Det slog retsformand Marianne Madsen fast, da hun i forbindelse med terrorsagen, der begyndte torsdag i Københavns Byret, sendte en journalist fra TV 2 hjem som nævning i sagen.

I følge DR Nyheder har den pågældende journalist tidligere dækket terrorsagen, der ramte København februar sidste år, og det gjorde vedkommende inhabil som lægdommer i retssagen mod fire unge mænd, lød forklaringen til hjemsendelsen.

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage, der repræsenterer den 20-årige LE, udtrykker overfor DR tilfredshed med, at journalisten blev sendt hjem.

"Jeg synes, det var en god ide. Det havde været uhensigtsmæssigt, hvis han skulle sidde der," siger hun.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere