MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_39650151-version2.jpg Foto: Cecile Smetana/Polfoto/Arkiv

S samler flertal for at udvide EU-lov om copyright-styring

Et flertal uden om regeringen vil have nye EU-regler for forvaltning af ophavsret til også at gælde organisationer uden for EU.

AF

Kulturminister Bertel Haarder (V) ser ud til at måtte bøje sig for et flertal uden om regeringen i forbindelse med et nyt lovforslag om forvaltningen af ophavsret, skriver Altinget.

Lovforslaget udspringer af EU og er møntet på organisationer som Koda og Gramex, der administrerer copyrightpenge for en gruppe af rettighedshavere. EU-direktivet stiller en række nye, fælles minimumskrav til forvaltningen af midlerne og gælder udelukkende organisationer, der har hjemme i EU.

Reglerne bør dog også gælde organisationer, der har adresse uden for EU, hvis de opererer i Danmark, mener Socialdemokraterne. Partiet har ifølge medieordfører Mogens Jensen derfor nu samlet flertal for at trumfe den udvidelse af reglerne igennem, som regeringen ikke støtter. 

”Det kan godt være, at det ikke er en stor sag, men for os er det principielt, og derfor har vi altså nu skaffet flertal for vores forslag, fordi Dansk Folkeparti nu har tilkendegivet, at de tilslutter sig det. Det betyder, at loven skal gælde for alle organisationer, også dem der ikke opererer fra EU-lande,” siger Mogens Jensen til Altinget.

Argumentet mod Socialdemokraternes ændringsforslag har fra kulturministerens side været et ønske om at undgå en "overimplementering" af direktivet, og inden behovet var klarlagt, skriver Altinget.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her