MediaWatch

DR-drama runder af med lunkne anmeldelser

Der er blandede reaktioner på afslutningen af DR-serien "Bedrag". Lige så spændende som hovedgaden i Helsinge efter lukketid, mener Politiken, mens Berlingske er mere positiv.

"Bedrag" var aldrig rådden nok.

Sådan lyder det fra Jyllands-Postens anmelder Nanna Frank Rasmussen, efter at det sidste afsnit af "Bedrag" søndag aften havde rullet hen over skærmen.

"Bedrag fik aldrig kradset hul på den pæne overflade, råddenskaben lugtede aldrig fælt nok," skriver hun og kvitterer med fire stjerner.

Hos Kristeligt Dagblad mener anmelder Karen Dyssel, at serien mistede pusten undervejs. Hun giver den kun tre stjerner.

"Hvor "Bedrag" med de første afsnit lagde kimen til noget større end blot krimi og kærlighed klædt i underholdningens lette gevandter, endte den med sit forudsigelige fokus på middelklassens middelmådige liv og stadig mere groteske kriminalgåder netop som en tom underholdende skal, der lige akkurat formåede at fastholde interessen, men så heller ikke meget mere."

Tre hjerter fra Politiken

Heller ikke Politikens Henrik Palle er helt begejstret. Han ender med at give tre hjerter:

"Det er glimrende, at "Bedrag" slutter med lidt manér, men det overordnede indtryk er stadig en serie, der i lange perioder var lige så spændende som hovedgaden i Helsinge klokken fire lørdag eftermiddag. Det har mestendels skyldtes det fortællemæssige koncept: de mange handlingstråde."

Hos Berlingske får serien dog lidt mere positive ord med på vejen. Her giver anmelder Kristian Lindberg serien fem stjerner.

"Som helhed lykkedes det gennem ti afsnit at finde balancen mellem en autentisk skildring og en handling, som de fleste kunne følge med i. Finanseksperter vil kunne finde usandsynligheder, men drama handler ikke om hvad der er realistisk. Det handler om, hvad der virker realistisk, og det er en anden snak," skriver han.

Dog er der hos DR selv ingen tvivl om, at serien skildrede finansverdenen realistisk og derfor skulle den have topkarakter. Aftenens gæsteanmelder Lars Bo Langsted, professor i strafferet på Juridisk Institut, Aalborg Universitet, giver serien seks stjerner.

"Socialrealisme og spændende TV-drama om kriminalitet på de bonede gulve er måske som udgangspunkt hinandens modsætninger, men det er med "Bedrag" lykkedes for Danmarks Radio at få skabt en velspillet og medrivende serie, der, om end tilsat dramaets nødvendige krydderier, i sin grundsubstans og i sin karaktertegning er uhyggeligt tæt på virkelighedens sager om økonomisk kriminalitet."

/ritzau/

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere