MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
COLOURBOX2888303.jpg Foto: Colourbox

Norske politikere vil sløjfe licensen og indføre NRK-skat

Finansieringen af den norske pendant til DR kan stå over for ændringer, efter Stortinget har foreslået en ny model.

AF

Væk med licensen og indfør en NRK-skat. Nogenlunde sådan lyder oplægget til ændringer af det norske licenssystem, skriver det norske medie Kampanje.

Alle partier på nær Fremskrittspartiet står bag forslaget, der lægger op til, at NRK skal finansieres gennem en særskilt skat efter finsk forbillede. En ekspertgruppe skal granske området yderligere.

"Stortinget beder regeringen sikre sig, at der, som en del af ekspertsgruppens arbejde med alternative finansieringsmodeller for NRK, bliver udredet en ordning efter finsk model. Stortinget beder regeringen komme med forslag om NRK's fremtidige finansiering, efter ekspertudvalget har leveret sin anbefaling, og inden udgangen af 2016," skriver Stortingets kulturudvalg ifølge Kampanje i forslaget.

Den finske model indebærer bl.a., at betalingen til de statsfinansierede medier bliver gjort afhængig af den enkelte borgers indkomst og formue.

Stortinget foreslår ligeledes, at regeringen lander en ny aftale med det norske TV 2, som sikrer fortsatte public service-forpligtelser til den TV 2-ejede tv-station, og at TV 2 fortsat vil have hovedkontor i Bergen.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her