MediaWatch

Nordisk Film TV bliver partner med BBC Worldwide

Det danske produktionsselskab bliver britiske BBC Worldwides partner i nordisk ekspansion, der får hovedsæde i København.

"The Getaway Car" er et af BBC Worldwides mange programformater.

BBC's kommercielle arm, datterselskabet BBC Worldwide, stifter et dansk selskab for at imødekomme efterspørgslen efter britiske formater i Norden. Det sker i samarbejde med det danske produktionsselskab Nordisk Film TV, der bliver BBC Worldwides partner.

Det skriver BBC Worldwide i en pressemeddelelse.

BBC's nordiske ekspansion sker gennem et nyoprettet selskab kaldet BBC Worldwide Productions Nordics. Selskabet er ejet af BBC og får hovedsæde i København. Nordisk Film TV bliver partner og får til opgave at "producere og facilitere" fremtidige non-scriptede BBC Worldwide formatproduktioner, oplyser BBC Worldwide.

”Det nordiske publikum elsker vores programmer, og ved at gå sammen med Nordisk Film TV, et selskab hvis arv, vision og værdier matcher vores egne, vil vi være i stand til at tilbyde endnu mere kvalitetsindhold til publikum i Norden, i form af vores verdensklasse non-­scriptede formater," udtaler Paul Dempsey, direktør for globale markeder i BBC Worldwide, i meddelelsen.

Dansker bliver indholdsansvarlig

Nordisk Film TV har tidligere produceret en række BBC-formater såsom "Maestro" og "The Great British Bake Off". Produktionsselskabet glæder sig til at producere flere af BBC's formater.

”BBC er kendt for produktioner af meget høj kvalitet og har et af verdens stærkeste formatkataloger. Når man arbejder i den nordiske tv-­industri, er det et brand, man virkelig stræber efter. Vi er ekstremt stolte men også ydmyge over for at indgå dette samarbejde med BBC Worldwide og glæder os til at producere nogle fantastiske BBC-­formater til broadcastere i hele Norden," udtaler Karoline Spodsberg, Nordic Group COO i Nordisk Film TV, i meddelelsen.

Det nye selskab får Anders Fuchs, nuværende udviklingsproducent i Nordisk Film TV, som Head of Content and Operations. Hans opgave bliver at arbejde med nye formater og et BBC-katalog på 150 non-scriptede formater i tæt samarbejde med Nordisk Film TV's øvrige produktionsselskaber i Norden.

 

Foruden det danske selskab ejer BBC Worldwide produktionsselskaber i Frankrig, Indien og USA. Derudover har BBC Worldwide delejerskab i selskaber i Tyskland og Australien.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere