MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
107100788.jpg Foto: Isak Hoffmeyer/DR

DR: Meningsmåling om dramaserier er absurd

Det er langt ude at konkludere på danskernes holdning til DR's dramaserier ud fra en måling, som kommer lige i hælene på postyret om "1864", siger DR's dramachef.

AF

DR giver ikke meget for den meningsmåling om danskernes opfattelse af DR's dramaserier, som Politiken og TV 2 i går bragte.

Målingen kommer i kølvandet på tidligere DR-dramachef Ingolf Gabolds udmeldinger om, at serien "1864" var et politisk projekt, der var møntet på Dansk Folkeparti.

I målingen, der er foretaget af Megafon, bliver danskerne spurgt, hvilket politisk synsvinkel DR's dramaserier bliver beskrevet ud fra. 42 pct. af danskerne mener, at DR's dramserier er præget af centrum-venstreorienterede holdninger, 34 pct. svarede "ved ikke", 18 mener slet ikke, at dramaserierne er politiske og 3 pct. svarede, at serierne beskriver verden set til højre for midten.

Men målingen møder hård kritik fra DR's dramachef, Piv Bernth.

”Jeg synes, det er absurd at konkludere på befolkningens holdning til vores dramaserier – som jo altså spænder fra en krimiserie som ’Forbrydelsen’ til familiedramaet ’Arvingerne’ – ud fra en meningsmåling, man har lavet lige ovenpå alt det her postyr om ’1864’, hvor folk har fået tudet ørene fulde med forkerte påstande. Jeg må altså bare slå fast: Vi laver ikke dramaserier ud fra en bestemt politisk dagsorden, ” udtaler Piv Bernth på DR's hjemmeside.

Fremhæver halvdelen af adspugte

Piv Bernth hæfter sig ved, at 34. pct. svarer "ved ikke", og at 18 pct. ikke mener, at serierne er politiske.

"Det siger mig noget om, at folk faktisk ser vores dramaserier, som det, de er; nemlig historier, som spejler verden, giver emotionelle oplevelser og viser menneskeskæbner, som vi kan forholde os til og identificere os med, ” udtaler Piv Bernth.

Kritikken deles af Venstres medieordfører, Morten Løkkegaard, der over for Politiken kaldte målingen "pjattet" og Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen. Til gengæld mener Alex Ahrendtsen, medieordfører for Dansk Folkeparti, at målingen bør "få alarmklokkerne til at ringe hos Danmarks Radio".

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her