MediaWatch

DF vil have historikere til at kontrollere DR-manuskripter

DR skal have tilknyttet historikere, som skal nærlæse og give fagligt modspil til manuskripter med historiske fokus, foreslår DF.

Et hold af historikere skal fremover guide og rådgive DR’s dramaafdeling, når den iscenesætter historiske begivenheder, foreslår DF. Det skriver Jyllands-Posten.

Historie-konsulenterne skal nærlæse og give DR’s manuskriptforfattere feedback, så der i fremtiden undgås politiserende udlægninger af fortiden, som serien ”1864” er blevet beskyldt for.

”Ordentlige kunstnere tager med empati udgangspunkt i en periode og dens præmisser. Man læser ikke noget ind i et projekt for at ramme andre, for så forgriber man sig på historien og på kunsten. Det var tilfældet med især nutidssporet i Bornedals serie. Derfor mener jeg, at der i fremtiden skal tilknyttes historiske konsulenter under manuskriptudarbejdelsen,” siger kulturordfører Alex Ahrendtsen (DF).

Det forslag vil dog i praksis være svært at gennemføre, mener historiker ved Roskilde Universitet Claus Bundgård Christensen, der påpeger, at historikere ofte når frem til vidt forskellige konklusioner ud fra samme empiriske materiale. Derfor vil det være svært at nå frem til enslydende budskaber i rådgivningen til DR’s manuskriptforfattere.

Fiktionschef på TV 2, Katrine Vogelsang, er ligeledes betænkelig ved DF’s forslag, som, hun mener, strider imod armslængdeprincippet.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere