MediaWatch

DJ kritiserer udsigt til Eldrup som næstformand for Nykredit

Der lurer en mulig interessekonflikt, hvis Merete Eldrup som ventet bliver næstformand for Nykredit, mener Lars Werge.

TV 2's adm. direktør, Merete Eldrup, står til at skifte posten som menigt bestyrelsesmedlem ud med en post som næstformand i Nykredit-koncernen, som er på vej mod en børsnotering. Men det møder kritik fra Journalistforbundets formand, Lars Werge, skriver Berlingske Business.

"Det kræver, at hun er meget opmærksom på de udfordringer, det kan give. Hun har siddet i bestyrelsen for Nykredit i et stykke tid, og hun har også andre bestyrelsesposter i Rambøll og Gyldendal, så hun er i forvejen ude i "virkeligheden". Men det er klart, at når man pludselig bliver næstformand i en bestyrelse, begynder det at se lidt mærkeligt ud," siger Lars Werge til Berlingske Business.

Merete Eldrup afviser en mulig interessekonflikt og henviser til, at hun har siddet i Nykredits bestyrelse i seks år. Hun siger, at hun ikke blander sig i den daglige nyhedsdækning.

Egmonts topchef Steffen Kragh foreslås som bestyrelsesformand for Nykredit.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere