MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_52338192.jpg Ingolf Gabold, tidligere dramachef hos DR | Foto: Ditte Valente/Polfoto

Politikere kritiserer Gabolds "1864"-udmeldinger

Den tidligere DR-dramachefs erkendelse af, at bl.a. serien "1864" var et politisk projekt, møder kritik fra flere kulturpolitikere.

AF

I gårsdagens udgave af Politiken fortalte DR's tidligere dramachef, Ingolf Gabold, at serien "1864" var et politisk projekt, der var møntet på bl.a. Dansk Folkeparti. Det møder kritik fra flere politikere, skriver Politiken.

Blandt de kritiske røster er Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen, der dog gør opmærksom på, at Ingolf Gabold ikke længere er i spidsen for DR's dramaindsats.

"Men principielt er det selvfølgelig uacceptabelt, at en hvilken som helst inden for DR prøver at lade sine egne politiske synspunkter skinne igennem. Det er simpelthen uforeneligt med hele grundlaget for public service, og det er der grund til at kritisere," siger Mogens Jensen til Politiken.

Også kulturminister Bertel Haarder (V) og Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen kritiserer Ingolf Gabolds udmeldinger. Søren Søndergaard, Enhedslistens kulturordfører, har svært ved at se, hvordan fiktion skal undgå at være politisk, men mener, det er en fejl, at Ingolf Gabold ikke har varedeklareret godt nok.

Ingolf Gabold var dramachef i DR fra 1999-2012.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her