MediaWatch

DR og ugeblad er endt i retten i Bagedyst-sag

DR kræver 80.000 kr. af Aller-ugeblad for et tillæg fra 2014 om "Den store bagedyst".

DR og Ude og Hjemme er havnet i et retsligt opgør om 80.000 kr., skriver Ekstra Bladet.

Sagen handler om et tillæg, som ugebladet, der udgives af Aller Media, udgav i 2014 sammen med ugebladet. Det var et tillæg, som handlede om DR-programmet "Den store bagedyst". Og DR mener, at Ude og Hjemme med tillægget udnyttede programmet og dets brand.

"Det er den måde, Ude & Hjemme har gjort det på: De har lagt deres tillæg om "Den store bagedyst" uden om deres ugeblad. Forsiden af deres ugeblad er dækket af det. Det er en kommerciel udnyttelse," siger Peter Skov, jurachef hos DR Jura, til Ekstra Bladet.

Ude og Hjemmes chefredaktør, Kaj Elgaard, mener ikke, at der er noget at komme efter i sagen, som kører ved Sø- og Handelsretten.

"Hvis vi bliver dømt i Sø- og Handelsretten, så opstår der en meget mærkværdig situation, nemlig den, at public service-institutionen DR med juraen i hånden frit kan forhindre private mediers offentlige udbredelse af informationer om public service-udsendelser," siger Kaj Elgaard til Ekstra Bladet.

Ifølge avisen falder der dom i sagen 18. marts.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere