MediaWatch

Hollandske journalister under mistanke for matchfixing

Ansatte hos et produktionsselskab er under mistanke for at tilbyde penge for at få bestemte udfald af fodboldkampe.

Hollandske fodboldfans til EM-slutrunden i 2012

Journalister hos et hollandsk produktionsselskab mistænkes for at have forsøgt at matchfixe kampe i de to bedste fodboldrækker i Holland. Det skriver DR med henvisning til hollandske De Telegraaf.

Det skulle være foregået således, at de pågældende journalister har henvendt sig med tilbud om kontant betaling mod, at spillerne ville sikre et bestemt udfald af kampene. Ifølge DR har ingen spillere taget imod betaling.

"Vi er blevet informeret om, at et tv-produktionsselskab har forsøgt at betale en spiller til at levere et bestemt udfald. Efterfølgende har vi indledt en eftersøgning," skriver Gijs de Jong, direktør i det hollandske fodboldforbud, ifølge DR i en kommentar til De Telegraaf.

Mistanken er ifølge DR kommet frem, efter en spiller i december henvendte sig og meddelte, at han var blevet tilbudt betaling for at arrangere et bestemt udfald af en kamp.

Produktionsselskabet har endnu ikke reageret på beskyldningerne.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere