MediaWatch

Aftonbladet i samarbejde med CNN og Al Jazeera

Den svenske avis har indgået samarbejde med de to tv-stationer. Aftalen giver avisen adgang til flere CNN-profiler og dokumentarer fra Al Jazeera.

Den svenske avis Aftonbladet, som er ejet af Schibsted, indleder samarbejder med CNN og Al Jazeera, skriver Resume.

Samarbejdet med CNN indebærer, at Aftonbladet får adgang til nyhedsbilleder fra hele verden, mens VCNN kan trække på Aftonbladet, når det handler om store svenske nyheder. CNN har i forvejen et samarbejde med en anden svensk avis Expressen.

"Vi har ligget i forhandlinger i efteråret, og nu landede aftalen. I den tid, vi befinder os i med en urolig omverden, er det vigtigt at have samarbejde med denne type af globale nyhedsorganisaioner," siger Martin Ekelund, nyhedschef for Aftonbladet TV, till Resumé.

Aftonbladet har samtidig indgået et dokumentarsamarbejde med Al Jazeera. Det giver den svenske avis mulighed for at vise en række af Al Jazeeras dokumentar, bl.a. en om terrororganisationen IS's hackere og interviewas med europæiske jihadister, der er taget til Syrien.

I første omgang bliver samarbejdet med Al Jazeera gratis for brugerne, oplyser Martin Ekelund.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere