MediaWatch

Norsk TV 2 flytter hovedsædet til nybyggeri

Tv-stationer forlader om få år de nuværende lokaler til fordel for nybyggeri ved havnen i Oslo.

Den norske TV 2-koncern, som er ejet af Egmont, holder store flyttedag i begyndelsen af 2018, skriver Kampanje.

Den norske tv-station har nemlig besluttet sig for at flytte ud af sine lokaler i Karls Johans Gate i Oslo til fordel for lokaler i nybyggeriet Diagonale i Oslo-bydelen Bjørvika, som kun ligger få kilometer væk fra de nuværende. Lejekontrakten er på 12 år, og TV 2 vil får ca. 6.000 kvadratmeter at boltre sig på.

"Dette er en stor dag for os på TV 2 efter snart 25 år Karl Johan. Efter en grundig proces med 48 potentielle aktører har vi nu fundet TV 2's nye lokaler i Oslo. Nu ser frem mod flytningen i 2018," udtaler Olav T. Sandnes, adm. direktør i TV 2 Norge, i en pressemeddelelse ifølge Kampanje.

Billiger husleje

TV 2-direktøren udtaler, at to alternativer har været i spil. I sidste ende er valget faldet på lokalerne i Diagonale, som ifølge TV 2 byder på "en fantastisk beliggenhed" for både produktionen og de ansatte.

Flytningen sænker samtidig TV 2's lejeudgifter.

"Selv om vi flytter til et nybyggeri i et centralt område, er dette en væsentlig omkostningsbesparelse for TV 2," udtaler Olav T. Sandnes.

For ti år siden barslede TV 2 også med flytteplaner. Dengang var det Aftonpostens gamle hovedkvarter, der var i spil, men i sidste ende besluttede tv-stationen at blive, hvor de var, mod at ejeren af bygningen, ejendomsselskabet Aberdeen, renoverede bygningen for 70 mio. norske kroner.

Forsiden lige nu

Ny formand for Medienævnet

Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget et nyt Medienævn, og det betyder nye folk i hovedparten af stolene. Blandt andet formanden er nyudnævnt.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere