MediaWatch

Lollandsk lokaltv-station er gået konkurs

Lokal tv-forening på Lolland er gået konkurs efter længere tids økonomiske problemer.

Den 18 år gamle forening HLTV, der står bag lokaltv på Lolland, har kastet håndklædet i ringen, skriver Guldborgsund Avis.

På sin hjemmside oplyser HLTV, at den er gået konkurs.

"Efter i længere tid at have haft økonomiske problemer er foreningen HLTV gået konkurs," skriver HLTV.

Tv-stationen oplyser, at udsendelser fra Lolland Byråd er overtaget af Mediestationen/Borgertv.dk.

Ulovligt samarbejde

I maj sidste år erklærede Kulturstyrelsenet samarbejde mellem HLTV og TV-M fra Lolland-Falster for ulovligt.

Aftalen mellem de to stationer gik ud på, at HLTV skulle producere den ene af de to lokale tv-timer, som skulle sendes via TV-M. Det skyldtes, at HLTV fik ikke fik sin sendetilladelse forlænget sidste år, men at det i stedet blev TV-M, der som den eneste fik sendetilladelse på Lolland Falster.

"HLTV kan ikke forstå afgørelsen og mener, at den er absurd og virkelighedsfjern. Hvorfor kan man ikke tillade et positivt og konstruktivt samarbejde mellem to lokale tv-stationer i et geografisk stort dækningsområde," sagde leder af HLTV, Kim Hemmingsen, til Folketidende.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere