MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_43260700.jpg Foto: Anthon Unger/Polfoto/Arkiv

Underholdningschef: Ingen udløbsdato på X Factor

I aften sparker DR niende sæson af X Factor i gang, og DR har ingen planer om at sætte deadline for fredagsformatet, siger underholdningschef.

AF

For niende gang åbner DR1 dørene for køer af håbefulde musikalske entusiaster og talenter, når X Factor sætter i aften sætter i gang.

Hvor mange sæsoner, showet kan holde til endnu, vil underholdningschef Jan Lagermand Lundme ikke sætte tal på, skriver Jyllands-Posten.

"Jeg vil ikke sætte et årstal på for, hvornår det er forbi. Men den dag, det ikke længere kan samle familie og venner, er det formentlig slut," siger Jan Lagermand Lundmed til Jyllands-Posten.

X Factor er en af DR's absolut største seersucceser de senere år med seergennemsnit et godt stykke over millionen. Men programmet er samtidig omdiskuteret og har været et af de mest fremhævede eksempler i diskussionen om, hvad der er public service eller ej.

Senest i oktober satte kulturminister Bertel Haarder (V) spørgsmålstegn ved public service-værdien af programmet i et interview med Kulturen på News.

"Jeg havde besøg af min belgiske kollega, og han blev meget overrasket over, at et program som X Factor blev sendt på en public service-kanal. Det kunne han ikke forstå. Det er et godt eksempel på, at Danmarks Radio går udover kanten af det, som hører hjemme under begrebet public service," sagde han.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her