MediaWatch

Bill Cosby sigtet for overgreb

Den amerikanske skuespiller Bill Cosby er onsdag blevet sigtet for et seksuelt overgreb, der skal være sket for 12 år siden.

Bill Cosby sigtes for et "groft krænkende overgreb" mod en kvinde, oplyser anklagemyndigheden i Montgomery County i Pennsylvania på et pressemøde onsdag.

Det er den første sigtelse, der rejses mod skuespilleren efter adskillige beskyldninger om krænkelser og overgreb.

Ifølge sigtelsen har Bill Cosby først overtalt sit offer til at drikke vin og tage nogle piller, som han havde skaffet til hende. Efterfølgende forgreb han sig på hende, lyder det. Overgrebet fandt sted i januar 2004.

På onsdagens pressemøde fortæller anklager Kevin Steele, at kvinden, Andrea Constand, mødte Cosby gennem sit arbejde med kvindebasketballholdet på Temple Univesity.

"Hun betragtede Mr. Cosby som sin mentor og sin ven," fortæller Kevin Steele.

To gange i tiden op til overgrebet har Bill Cosby angiveligt gjort seksuelle tilnærmelser til kvinden. Det kulminerede ifølge sigtelsen med overgrebet, som fandt sted i skuespillerens hjem. Her fik hun som sagt både piller og alkohol.

"Det gjorde hende ude af stand til at bevæge sig og reagere på hans tilnærmelser," lyder det fra Kevin Steele.

Sigtelsen kommer, kort inden sagen ville falde for forældelsesfristen. Det ville ske i 2016, da fristen i den type sager er 12 år.

Flere af de beskyldninger, som gennem den seneste tid er blevet rejst mod Cosby fra stribevis af kvinder, er faldet for den frist. Derudover har Cosby tidligere indgået forlig i en sag om et påstået overgreb.

Den 78-årige skuespiller, der blandt andet er kendt for The Cosby Show, har under ed sagt, at han har haft seksuel kontakt med kvinden for 12 år siden. Men det skete ifølge Cosby med kvindens samtykke, oplyser tv-kanalen WCAU.

Stribevis af anklager

Flere end 50 kvinder har anklaget Bill Cosby, især kendt for rollen som Cliff Huxtable i tv-serien The Cosby Show, for seksuelle overgreb de seneste 40 år.

Blandt dem er den tidligere supermodel Janice Dickinson, skuespilleren Louisa Moritz og Carla Ferrigno, der senere blev gift med Hulk-skuespilleren Lou Ferrigno.

Sigtelsen d. 30. december i år er den første, der er rejst mod Cosby.

Bill Cosby indrømmede i 2005 at have købt receptpligtige piller med det formål at give medicinen til "mindst en kvinde og andre personer" i forbindelse med sex - dog uden tvang. Det fremgår af retsdokumenter, der er offentliggjort i 2015.

Som følge af de mange beskyldninger mod Bill Cosby valgte tv-stationen NBC at tage en planlagt tv-serie med komikeren af programmet, og streamingtjenesten Netflix har også udsat en planlagt lancering af en standup-optræden, der blev filmet på Cosbys 77 års fødselsdag.

Kilder: Los Angeles Times, CNN, AFP, Entertainment Tonight.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere