MediaWatch

Persbrandt vil investere i film, spil og musik

Nyt svensk investeringsselskab vil hjælpe unge iværksættere på vej i krydsfeltet mellem kultur og teknologi.

En af Sveriges mest kendte skuespillere, Mikael Persbrandt, bliver partner i et nyt investeringsselskab, 13, der vil fokusere på startups inden for kultur og teknologi. Det skriver svenske DI Digital.

"Min indgang til erhvervslivet skal være baseret på lyst og nysgerrighed. I mødet mellem kulturen, digitalt, film og musik, synes jeg, der findes nogle pokkers spændende ting," siger Mikael Persbrandt til DI Digital.

Ud over Mikael Persbrandt tæller kredsen bag selskabet forretningsmanden Tommy Jacobson, der bl.a. er medinvestor i tv-tjenesten Magine, samt Jimmy Johansson og Mathias Rosenqvist, der har baggrund i kommunikationsbranchen.

13 forventer at kunne præsentere sine første investeringer i begyndelsen af det nye år, skriver DI Digital.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere