MediaWatch

Brancheforening ønsker pressen ud af kontrolbesøg

Det skal være slut med, at pressen kan få adgang til Fødevarestyrelsens kontrolbesøg, hvis det står til hotellernes og restauranternes brancheforening.

Fødevarekontrol. Billedet har ingen direkte forbindelse med Horestas netop stillede forslag.

I bl.a. tv-programmer kan seerne følge med i, hvordan Fødevarestyrelsen arbejder, når der foretages kontrolbesøg hos virksomheder.

Det skal der sættes en stopper for, hvis det står til Horesta, brancheforeningen for hoteller og restauranter. Det skriver food-supply.dk.

"Der har været flere eksempler på urimelig mediedækning, som ikke giver et retvisende billede af fødevarekontrollen. Det belaster ikke alene virksomhedernes image uforholdsmæssigt hårdt, men rammer dem også på bundlinjen, når kunder skræmmes væk," siger Horestas direktør, Katia K. Østergaard, til food-supply.dk.

Brancheforeningen har for nylig holdt møde med Folketingets fødevareudvalg, og her bragte Horesta pressens deltagelse i kontrolbesøg på banen.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere