MediaWatch

DR K er klar med mere finkultur

I samarbejde med teatersitet Seeatre.com skal kulturkanalen DR K nu også vise filmet teater fra bl.a. Mungo Park.

Efter relanceringen af DR2 som en såkaldt 24 timers samfundskanal i foråret er det nu op til DR K at få de mere snævre, finkulturelle kunstarter ind i de små hjem. Senere på året begynder DR K således også at vise filmet teater for dem, der ikke selv når at opleve skuespillerne i levende live på de skrå brædder eller måske vil genopleve det i sofaen.

Sammen med teatersitet Seeatre. com viser DR foreløbig fem filmede teaterforestillinger på DR K.

Tre forestillinger fra Mungo Park og Aarhus Teater bliver foreløbig de første og vises i løbet af november, skriver Berlingske.

”Der bliver lavet fantastisk stærkt teater over hele landet, og forhåbentlig kan teaterforestillingerne på DR K skabe større interesse for scenekunsten, som den kommer til udtryk på de mange forskellige scener rundt i Danmark,” siger han til Berlingske.

Flere titler offentliggøres senere på året

Forestillingerne er Mungo Park Allerøds ’Dette burde skrives i nutid’ baseret på Helle Helles roman, Line Mørkebys forestilling om boligmagasinet ”Bo Bedre” og Christian Lollikes ’All My Dreams Come True’.

De to andre forestillinger vil blive først blive offentliggjort senere på året, oplyser kanalredaktør på DR K Flemming Hedegaard Larsen.

Der er planer om, at flere af hjemmesiden Seeatre.coms ca. 50 forestillinger for børn og voksne, bl. a. Mungo Parks ’Kvinde kend din krop’, kan komme med i aftalen, der efter planen skal fortsætte de kommende år.

DR er desuden i dialog med Det Kongelige Teater om at transmittere forestillinger fra nationalscenen.

I den nye public service-kontrakt, som kulturminister Marianne Jelved (R) indgik med DR i sommers, fremgår det, at DR skal styrke samarbejdet med danske teatre generelt og Det Kgl. Teater specielt om formidlingen af scenekunsten på tv.

Seeatre.com truet af lukning

Seeatre.com har længe været truet af lukning på grund af en skrantende økonomi, men direktør Jesper Bo Rasmussen håber, at samarbejdet med DR vil give dem noget mere opmærksomhed.

Det afgørende bliver dog, at det lykkes Seeatre.com at komme på finansloven i år, siger han til avisen.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere