MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_40499171.jpg Foto: /ritzau/Finn Frandsen

DR brød egen etik med vittighedsprogram

Efter kritik af racistiske vittigheder i P3-programmer mener kanalens chef, at DR's etiske retningslinjer ikke er overholdt.

AF

P3-programmet "LOL DK" har ikke levet op til DR's etiske regler, mener konstitueret P3-chef Jan Laursen. Det skriver Berlingske.

Programmet, som sendes hen over sommeren og havde premiere mandag, har som formål at finde Danmarks bedste vittighed. Det sker ved, at lytterne ringer ind og fortæller vittigheder.

LOL DK har fået kritik fra flere kanter for et element i programmet, hvor lytterne har frit lejde og kan ringe ind med vittigheder i den grovere ende af skalaen. Det har resulteret i flere vittigheder af racistisk og sexistisk karakter. Ifølge Jan Laursen er DR's etik om ikke at være "unødigt krænkende" ikke overholdt med det element i programmet.

"Tanken var, at ved at skabe et frirum og et rum, der var klart deklareret, så kunne man tale om det. Også de rigtig grove vittigheder. Men vi må nok også bare sande, at også i en sådan sammenhæng kan de krænke, og den sammenhæng, de kom ind i, var ikke stærk nok. Nu samler vi op på det her i de kommende dage. Det er ikke et segment, der fortsætter, og i morgen tager vi debatten om, hvor grænsen egentlig går ind i selve programmet," siger Jan Laursen til Berlingske.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her