MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_39650151-version2.jpg Mogens Jensen, medieordfører, Socialdemokratiet. | Foto: /ritzau/Cecile Smetana

Politikere åbner for støtte til podcasts

Podcastproducenter kan ikke søge mediestøtte, men det overvejer flere medieordfører at ændre på, skriver Journalisten.

AF

Flere medieordfører erklærer sig rede til at se på, om producenter af podcasts kan modtage mediestøtte i den ene eller anden form. Det skriver Journalisten.

De nuværende regler udelukker podcasts fra at modtage mediestøtte, men sådan fortsætter det ikke nødvendigvis med at være, når forhandlingerne om det næste medieforlig, der efter planen skal træde i kraft i 2019, er bragt til ende.

"Vi kan se, at flere og flere benytter sig af podcastmediet. Derfor er det relevant at diskutere, hvordan vi kan skabe ordentlige rammer for, at den platform kan eksistere. Når vi skal lave nyt medieforlig, vil det være naturligt at diskutere, hvorvidt der er nogen af de her platforme, der direkte skal udelukkes fra støtte, sådan som det jo er i dag," siger Mogens Jensen, medieordfører for Socialdemokratiet, til Journalisten.

Kulturminister Mette Bock (LA) kalder det over for Journalisten en "interessant problemstilling" og vil inddrage podcasts i de medieforhandlinger, der ifølge regeringens køreplan skal finde sted i 2018.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her