MediaWatch

Overvældet vært på "Hjernekassen" trækker sit byrådskandidatur

DR's radiovært Peter Lund Madsen får ikke brug for at tage orlov fra radioprogrammet "Hjernekassen" alligevel. For radioværten er blevet så overvældet af opmærksomheden fra medierne, at han nu trækker sit kandidatur som lokalpolitiker for De Konservative på Frederiksberg.

Hjerneforsker og radiovært Peter Lund Madsen vil alligevel ikke være kandidat ved kommunalvalget for De Konservative på Frederiksberg.

Opmærksomheden fra medierne har været for overvældende, siden han offentliggjorde sine politiske ambitioner for få dage siden, fortæller Peter Lund Madsen.

"Jeg havde aldrig, aldrig nogensinde forestillet mig det postyr, det ville medføre."

"Jeg havde forestillet mig at være menigt medlem af et byråd i min hjemby, men det her er så voldsomt, at det vil give mig meget stress på længere sigt," siger han.

Peter Lund Madsen afviser, at han har fået egentlige negative reaktioner på sit kandidatur - i hvert ikke fald ikke direkte.

Men han har skullet stå til regnskab for den politik, som De Konservative fører på landsplan. Og det ønsker han ikke.

"Det kom bag på mig, at jeg skulle til at forholde mig til landspolitiske emner," siger Peter Lund Madsen, som nævner et konkret eksempel:

"Jeg synes, det er svært at forsvare, at forholdene i vores fængsler skal gøres dårligere, fordi jeg ved fra mit arbejde og alle mulige andre steder, at det ikke har nogen god effekt."

"Men lokalpolitisk støtter jeg op om De Konservative. De gør det enormt godt," siger han.

Hårdere afsoningsforhold for indsatte i de danske fængsler er en mærkesag for justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Om hvorvidt Peter Lund Madsen har fået kritik af forskerkolleger for sit kandidatur for netop De Konservative, siger han:

"Det kunne jeg garanteret godt være blevet drillet med mange gange, fordi det netop i forskerkredse er en anerkendt sandhed, at hårde straffeforhold gør folk vrede og ikke nytter noget."

Om hvilke tanker, han gør sig om en fremtidig politikerkarriere, siger forskeren:

"Nu synes jeg, at jeg over for mig selv og omverdenen har bevist, at det nok ikke er der, min kompetence ligger."

Peter Lund Madsen offentliggjorde sit kandidatur tirsdag, hvor De Konservatives kandidater til kommunalvalget på Frederiksberg blev offentliggjort.

Forskeren er en af få landskendte på sit felt. Det er han blandt andet, fordi han via tv, radio, foredrag og teater har formidlet hjernevidenskab til danskerne.

Peter Lund Madsen er foredragsholder og vært på radioprogrammet Hjernekassen på DR's P1.

Der er kommunalvalg 21. november i år.

Vært på "Hjernekassen" får karantæne fra DR under valgkamp

Anders Lund Madsen får nyt program på Radio24syv

Briefing: Ugen i mediebranchen

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Radio

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere