MediaWatch

Vært på "Hjernekassen" får karantæne fra DR under valgkamp

Radioværten Peter Lund Madsen stiller op til kommunalvalget i efteråret og må derfor stoppe som vært på sit faste P1-program.

Det bliver en ny stemme, der skal løbe ugen i gang mandag formiddag på P1, op til kommunalvalget i efteråret, skriver Dr.dk.

Normalt er det Peter Lund Madsen, der har mandagstjansen som vært på programmet "Hjernekassen", der har fast sendetid fra kl. 9 til 10.

Men nu slukker DR mikrofonen for hjerneforskeren og radioværten, efter det i dag er blevet offentliggjort, at Peter Lund Madsen stiller op som kandidat for de Konservative i Frederiksberg-kredsen til kommunalvalget i november.

"Man kan jo ikke sidde og være vært på P1, samtidig med at man fører valgkamp," siger Judith Skriver. redaktionschef i DR Danmark, til Dr.dk.

"Vi vil ikke give ham den reklameplads, det er at have et ugentligt program på DR. Det skal vi ikke stille til rådighed for enkelte kandidater."

Hvornår præcist Peter Lund Madsen stopper er ikke afklaret, men det bliver formentlig til sommer ifølge Judith Skriver.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Radio

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere