MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_16491154.jpg Foto: Torben Greve/Polfoto/Arkiv

Teracom vinder DAB-udbud

Svenske Teracom bliver foretrukket frem for Bauer som gatekeeper på kommerciel, landsdækkende radio.

AF

Digital Radio Teracom er blevet valgt som gatekeeper på DAB+ radiosendenettet. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Teracom var i konkurrence med Bauer Media Digital om udbuddet, men det blev altså svenske Teracom, der trak sig sejrrigt ud.

Selskabet skal stå for at etablere og udbygge en kommerciel, landsdækkende radioplatform i formatet DAB+ og indgå aftaler med radiostationer. Opgaven begynder 1. oktober 2017, og gatekeepertilladelsen gælder frem til udgangen af 2028.

"Jeg ser frem til et øget udbud af digitale radiotilbud til danskerne. Det giver nye aktører muligheder for at komme ind på det kommercielle radiomarked i Danmark, og det vil give et mere mangfoldigt udbud af indhold og radiostationer. Det vil først og fremmest komme lytterne til gode," udtaler kulturminister Mette Bock (LA) i meddelelsen.

"Nævnet har modtaget to meget kvalificerede ansøgninger og har i sin afgørelse foretaget en samlet vurdering ud fra de fastsatte evalueringskriterier. Vurderingen faldt ud til fordel for Digital Radio Teracom A/S, som generelt præsterede bedre på de enkelte kriterier, særligt i opgaven som gatekeeper på objektive forretningsmæssige betingelser," udtaler Mads Bryde Andersen, formand for Radio- og tv-nævnet, der har truffet afgørelse i udbuddet.

Teracom er en del af Teracom Boxer Group, der ligeledes var aktiv på det danske marked i går. Her oplyste selskabet, at det har solgt tv-distributøren Boxer til SE, der i forvejen ejer Stofa.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her