MediaWatch

Teracom vinder DAB-udbud

Svenske Teracom bliver foretrukket frem for Bauer som gatekeeper på kommerciel, landsdækkende radio.

Digital Radio Teracom er blevet valgt som gatekeeper på DAB+ radiosendenettet. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Teracom var i konkurrence med Bauer Media Digital om udbuddet, men det blev altså svenske Teracom, der trak sig sejrrigt ud.

Selskabet skal stå for at etablere og udbygge en kommerciel, landsdækkende radioplatform i formatet DAB+ og indgå aftaler med radiostationer. Opgaven begynder 1. oktober 2017, og gatekeepertilladelsen gælder frem til udgangen af 2028.

"Jeg ser frem til et øget udbud af digitale radiotilbud til danskerne. Det giver nye aktører muligheder for at komme ind på det kommercielle radiomarked i Danmark, og det vil give et mere mangfoldigt udbud af indhold og radiostationer. Det vil først og fremmest komme lytterne til gode," udtaler kulturminister Mette Bock (LA) i meddelelsen.

"Nævnet har modtaget to meget kvalificerede ansøgninger og har i sin afgørelse foretaget en samlet vurdering ud fra de fastsatte evalueringskriterier. Vurderingen faldt ud til fordel for Digital Radio Teracom A/S, som generelt præsterede bedre på de enkelte kriterier, særligt i opgaven som gatekeeper på objektive forretningsmæssige betingelser," udtaler Mads Bryde Andersen, formand for Radio- og tv-nævnet, der har truffet afgørelse i udbuddet.

Teracom er en del af Teracom Boxer Group, der ligeledes var aktiv på det danske marked i går. Her oplyste selskabet, at det har solgt tv-distributøren Boxer til SE, der i forvejen ejer Stofa.

Forsiden lige nu

Schibsted henter knap 2 milliarder i nye aktier

Den norske aviskoncern, der bl.a. ejer Aftonbladet, har netop udstedt nye aktier for 2,5 mia. norske kroner. Pengene skal bruges til flere opkøb på rubrikmarkedet, men sendte aktiekursen nedad.

TV 2 varsler højere reklamepriser i 2018

Annoncørerne må se frem til højere reklamepriser på TV 2's flow-kanaler i 2018, varsler TV 2's salgsdirektør. Bureauer forstår udviklingen, men ser TV 2's udmelding som et forhandlingsoplæg.

Seneste Radio

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere