MediaWatch

Kritik af Radio24syv-indslag om breve i piratsager

Et indslag på Radio24syv om advokatfirmas udsendelse af omdiskuterede breve i piratsager får kritik i Pressenævnet.

Radio24syv får kritik af Pressenævnet for et indslag i kulturprogrammet "AK24syv" om advokatfirmaet Opus' breve til danskere med påstand om, at de ulovligt har downloadet film.

I indslaget beskyldte en jurastuderende Opus' advokater for at tilsidesætte god advokatskik, fordi Opus truer med retssager uden at følge truslen op med et sagsanlæg ved retten. Den jurastuderende drev samtidig en hjemmeside, der vejleder om at imødegå Opus’ breve.

Det fik Opus til at klage til Pressenævnet over Radio24syv for manglende kildekritik, og at advokatfirmaet ikke fik mulighed for at forsvare sig mod beskyldningerne fra den jurastuderende.

Kendelsen fra Pressenævnet er, at Radio24syv burde have været opmærksom på den jurastuderendes hjemmeside, og at radiostationen burde have undersøgt, om kildens oplysninger var korrekte og forelagt dem for Opus. Pressenævnet giver derfor Opus ret til et genmæle.

"Radio24syv burde have været mere opmærksom på, om kildens oplysninger var korrekte, da den studerende samtidig driver en internetside, der vejleder folk om at imødegå Opus’ forligstilbud. Den studerende og Opus har således modsatrettede interesser," skriver Pressenævnet.

Pressenævnet hæfter sig desuden ved, at Advokatnævnet i mellemtiden har taget stilling, om Opus’ advokat i en lignende sag har handlet i strid med god advokatskik. Noget, som Opus blev frifundet ved Advokatnævnet.

I kendelsen får Radio24syv også kritik for at give indtryk af, at Opus ikke ønskede at stille til et interview og besvare kritikken i indslaget.

"Advokaten var imidlertid hverken orienteret om, at den studerende skulle deltage i udsendelsen eller inviteret til at deltage i et interview med den studerende," lyder det fra Pressenævnet.

Forsiden lige nu

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Test din MediaIQ

Har du fulgt ordentligt med i mediebranchen i den seneste uge? Ellers har du chancen for at blive opdateret og testet her - og vinde en iPad.

Seneste Radio

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere