MediaWatch

Radio

"Vi har trukket det korteste strå"

Ønsket om nye kræfter og endnu tættere fokus på medieforretningen kostede i går Lasse Bolander formandsposten i Nordjyske Medier. Vemodigt og ærgerligt, men det er ejerens ret at gøre, siger den nu forhenværende formand.

Mette Bock sigter efter bred medieaftale

Kulturministeren vil gerne have et bredt medieforlig, men hellere have et smalt forlig, der "for alvor rykker noget", end et bredt forlig. Regeringens udspil præsenteres i begyndelsen af 2018.

Fagfolk: DR-besparelse vil koste kanaler

Hvis DR bliver pålagt en besparelse på 12,5 pct., eller cirka 500 mio. kr. årligt, som regeringen har luftet i et udspil i finanslovsforhandlingerne, vil det kalde på en lukning af kanaler, mener flere fagfolk.

Venstre roser DR for at droppe julekalender

Det er godt, hvis DR potentielt har afværget en gentagelse af tidligere beskyldninger om venstredrejning af sine programmer ved at aflyse sin satiriske julekalender på P1, mener Venstre. Medieordførere understreger dog, at DR ikke skal lade sig diktere af politiske hensyn.

DR skrottede julekalender dagen før premieren

P1-julekalender er blevet sløjfet, fordi den samlet set ikke levede op til DR's standard ifølge ledelsen. Kulturdirektør afviser at oplyse, hvad den færdigproducerede julekalender har kostet.

Radiovært stopper før tid på Radio24syv

Radiovært Kristoffer Eriksen, der i det nye år skifter til DR, stopper før tid på Radio24syv. Det sker i protest over, at radioen har givet en undskyldning til Politiforbundets formand Claus Oxfeldt uden at involvere radioværten.

P3 udnævner ny redaktionschef

Tine Maria Borresø bliver fra årsskiftet redaktionschef for P3. Udnævnelser sker få måneder efter, at ny kanalredaktør for P3 blev udpeget.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Information nedlægger stillinger i sparerunde, Børsen har langt om længe landet ny overenskomst, og MediaWatch har skudt gang i en serie om en række store danske annoncører. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Jysk Fynske overtager lokal radiostation

Fra årsskiftet overtager Jysk Fynske Medier driften af Radio Als, der hidtil har været en del af Radioselskabet Danmark. Radiostationen skifter desuden navn og indhold.

Borgmestre efterlyser bedre lokal mediedækning

35 borgmestre går sammen med Landdistrikternes Fællesråd i rette med mediedækningen af landdistrikterne i et åbent brev til Mette Bock (LA). Kulturministeren vil se på området, siger hun.

Dansen om PopFM bliver skudt i gang inden jul

Inden for en måned åbner konkurrencen om at sende landsdækkende kommerciel radio på FM 6-frekvenserne de kommende ni år. Hidtil har Berlingske Media og Bauer Media haft tilladelsen og sendt PopFM.

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere