MediaWatch

S-politikere: Pressen giver os ikke nok taletid til nuancer

På en uge har to fremtrædende politikere kritiseret pressen for at være aggressiv og ikke at give nok taletid.

Fronterne mellem politikerne og de danske medier er den seneste tid trukket hårdere op.

På en uge har to fremtrædende socialdemokratiske folketingsmedlemmer skrevet indlæg om, at pressen er blevet "stadig mere aggressiv og løgnagtig".

"Det er en trussel mod vores demokrati. Det er en trussel, som vi bliver nødt til at diskutere," skriver folketingsmedlem Trine Bramsen (S) på Facebook.

Hun skriver videre, at dele af den danske presse er meget aggressiv, og at dens primære formål er at skabe forargelse og ikke oplysning.

Få minutter i en nyhedsudsendelse er ikke nok til at give en forklaring på samfundets komplekse udfordringer. Det tvinger politikere til at holde sig til meget forsimplede og korte budskaber, mener hun.

I en kronik på det socialdemokratiske netmedie Pio Pio, uddyber hun:

"Konsekvensen er, at vi politikere må holde os til forsimplede budskaber, hvis vi vil undgå den urimelige klipning. Det er en ond cirkel."

Løsningen er at skabe en gensidig respekt og dialog, mener hun.

Trine Bramsen har ikke ønsket at stille op til interview, da hun ikke vil have sine pointer presset ned i et bestemt format. Dermed har Ritzau ikke haft mulighed for at stille uddybende spørgsmål.

Bag politikerlede

Også folketingsmedlem Mette Gjerskov (S) er frustreret over manglen på taletid.

Det gav den forhenværende fødevareminister udtryk for i BT i sidste uge. I et længere indlæg skriver hun, at politikerleden er journalisternes skyld, fordi politikere ikke får nok taletid:

"Politikerlede er nærmest blevet en fast del af ordforrådet, når der tales om politik. Men hvordan er vi egentlig kommet hertil? Jeg vover at komme med en påstand: Fordi vi ikke får lov til at tale ud. Giv os taletid."

Hun uddyber i et interview, at også politikere har et ansvar for politikerleden, og at det også kan skyldes samfundets udvikling, hvor der kæmpes hårdt om læserne og seernes opmærksomhed.

Hun holder fast i, at danske medier bør anstrenge sig for at give politikere mere taletid.

"Det ville betyde, at folk får et bedre indtryk af, om vi bare lige har forberedt en enkelt sætning og skal lyde smarte, eller om vi rent faktisk har mere på hjerte," siger hun.

Hun understreger, at der er begrænsninger for, hvor meget hun kan skrive i sine indlæg på BT, og at hun kun har muligheden én gang om måneden.

Mette Gjerskov afviser, at hun har koordineret udgivelsen med Trine Bramsen.

/ritzau/

Forsiden lige nu

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Test din MediaIQ

Har du fulgt ordentligt med i mediebranchen i den seneste uge? Ellers har du chancen for at blive opdateret og testet her - og vinde en iPad.

Seneste Kommunikation

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere