MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
RITZAU_AP_Evan Vucci.jpg Foto: /ritzau/AP/Evan Vucci

Trumps kommunikationschef træder tilbage efter tre måneder

Michael Dubke vil ikke længere arbejde i Det Hvide Hus, fortæller rådgiver for Donald Trump.

/ritzau/Reuters

Kommunikationschefen i Det Hvide Hus træder tilbage, bekræfter præsident Donald Trumps rådgiver om 47-årige Michael Dubke.

Trump var i forrige og sidste uge på besøg i Mellemøsten og Europa, og opgaven med denne rejse ville kommunikationschefen gerne afslutte, inden han stopper, forklarede rådgiver.

"Han har sagt, at han ønsker at forlade Det Hvide Hus. Han sagde meget klart, at han gerne ville gennemføre arbejdet med præsidentens udlandsrejser," siger rådgiver Kellyanne Conway til Fox News.

Michael Dubke blev ansat af Trump for tre måneder siden. Der er endnu ikke fundet en dato for hans sidste arbejdsdag. Han meddelte sin afsked 18. maj. 

Axios News skriver med henvisning til en højtstående embedsmand, at Dubke forlader præsidentens kontor i en god atmosfære.

Amerikanske medier har beskrevet et til tider hektisk arbejdsmiljø omkring præsidenten, som ofte ytrer sig markant - og udiplomatisk - på Twitter.

Mindre fra talsmand - mere fra Trump

Dubke forlader posten, mens man i Det Hvide Hus er i gang med en større strategisk omstrukturering. Det sker i forlængelse af historier om forbindelser mellem Trumps folk og Rusland, og flere undersøgelser presser præsidenten i den sag.

Trump skal ifølge nyhedsbureauet Reuters have planer om at ansætte flere rådgivere. Han vil angiveligt ansætte en tidligere kampagnechef.

Præsidentens kommunikationsstab har planer om at afholde færre tv-filmede pressemøder i Det Hvide Hus med talsmand Sean Spicer. Donald Trump vil til gengæld tage imod flere spørgsmål direkte fra medier.

Rygter om Sean Spicers afgang maner Conway i jorden. Den kvindelige rådgiver siger, at han er tilbage i funktion foran pressen tirsdag. 

/ritzau/Reuters

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her