MediaWatch

DJ deler medlemsdata ved en fejl

Flere medlemmer af Dansk Journalistforbund fik adgang til at se et andet medlems personlige oplysninger. Webbureau påtager sig ansvaret.

Dansk Journalistforbund (DJ) har ved en fejl givet en lang række medlemmer adgang til andre medlemmers fortrolige persondata. Det skriver Journalisten.

Fejlen er sket ved, at medlemmer har fået en mail fra DJ med et link, der giver dem adgang til at se og ændre et andet medlems personlige oplysninger. Meningen med linket var, at medlemmerne skulle tjekke, at deres egne personlige oplysninger er korrekte på forbundets nye hjemmeside.

"Der er blevet sendt en mail ud, hvor man kan se et andet medlems data, telefonnummer, mail og så videre. DJ går enormt højt op i persondata, og derfor er det ekstra problematisk, at det lige sker for os. Det skal jeg være den første til at beklage over for medlemmerne," siger Troels Johannesen, kommunikationschef i DJ til Journalisten.

Fejlen er sket hos DJ's webbureau, Reload, fortæller Troels Johannesen. Til Journalisten siger Reload, at selskabet påtager sig det fulde ansvar for fejlen.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Kommunikation

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere