MediaWatch

Obama-parret takker ja til bogaftale på over 400 millioner

Barack og Michelle Obama har skrevet under på en rekordstor aftale om erindringerne fra Det Hvide Hus.

Barack og Michelle Obama, det tidligere førstepar i USA, har underskrevet en rekordstor bogaftale med forlaget Penguin Random House.

Det skriver Financial Times (FT).

Bogaftalen er ikke blevet lagt frem i sin helhed, men de to får ifølge FT over 60 mio. dollar for at nedfælde deres erindringer. Det svarer til over 422 mio. danske kr.

"Selskabet har erhvervet verdensomspændende rettigheder på to bøger. De skal skrives af henholdsvis præsident Obama og fru Obama," skriver Penguin Random House i en pressemeddelelse.

Summen på 60 mio. dollar er den højeste nogensinde for en præsident eller et præsidentpars erindringer fra Det Hvide Hus, skriver Financial Times.

Aftalen er blevet forhandlet igennem af den kendte Washington-advokat Robert Barnett, der også repræsenterede George W. Bush og Bill Clinton.

Donerer bøger til velgørenhed

Som en del af aftalen vil Penguin Random House "donere en million bøger til den velgørende organisation First Book i Obama-familiens navn".

Barack Obama har allerede skrevet to erindringsbøger og en børnebog.

Han har ved flere lejligheder sagt om sig selv, at han har "en forfatters følsomhed". Den tidligere præsident har også sagt, at han ikke vil skrive en konventionel bog om sin tid i Det Hvide Hus.

Michelle Obamas erindringer vil også blive ventet, skriver AFP.

Den tidligere førstedame er efterkommer af slaver. Hun blev landets første sorte førstedame, og hun var særdeles populær hele vejen gennem Barack Obamas regeringstid.

"Vi ser meget frem til at arbejde sammen med præsident Obama og Fru Obama, så deres bøger kan få verdensomspændende betydning," siger direktør i Penguin Random House Markus Dohle.

/ritzau/AFP

Forsiden lige nu

Mr. TV kritiserer DR: I lever ikke op til Pippi-princip

DR varetager egne interesser frem for at agere lokomotiv for den samlede danske tv-branche, mener tidligere Yousee-direktør. DR-direktør afviser, at DR ikke samarbejder, men siger, at DR's rolle først og fremmest er at levere public service til alle danskere.

Ny formand for Medienævnet

Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget et nyt Medienævn, og det betyder nye folk i hovedparten af stolene. Blandt andet formanden er nyudnævnt.

Seneste Bøger

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere