MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_42274462.jpg Amazon med grundlæggeren Jeff Bezos i spidsen. | Foto: Ted S. Warren/AP/POLFOTO/arkiv

Amazon opruster med 15.000 mand i Europa

Den amerikanske kæmpe øger sit fokus på det europæiske marked med blandt andet 5000 nye stillinger i Storbritannien og 2000 i Tyskland.

AF

Storbritanniens varslede exit fra EU får ikke den digitale onlinehandel Amazon til at trække interessen fra markedet. Tværtimod varsler bogkæmpen, at den i løbet af i år planlægger at oprette 15.000 nye arbejdspladser i Europa, hvoraf 5000 skal ligge i Storbritannien og 2000 i Tyskland. Det skriver Berlingske Business.

Formålet er blandt andet at sikre "hurtigere levering, større udvalg og mere for pengene," udtalte landechef Doug Gurr i forbindelse med annonceringen mandag, skriver Berlingske Business.

Investeringen er en del af den amerikanske internethandels globale udvidelse, hvor det tidligere er meddelt, at der i USA bliver oprustet med 100.000 nye stillinger, så der samlet vil være 280.000 ansatte på hjemmemarkedet.

Udvidelsen i Europa betyder, at Amazon vil nå op på 24.000 ansatte i Storbritannien ifølge Berlingske Business.

Ud over at være en af verdens største spillere inden for digitalt bogsalg samt øvrig onlinehandel har Amazon løbende øget sin satsning på streaming. I december lancerede selskabet sin streamingtjeneste Prime Video i Danmark samt yderligere 200 lande på globalt plan.

Den globale satsning kommer i forlængelse af, at Amazon i 2016 fastslog, at selskabet forventede at tredoble antallet af egne programmer i andet halvår af 2016 sammenlignet med året før. Samtidig øger Amazon investeringerne i indhold betragteligt.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her