MediaWatch

Amazon opruster med 15.000 mand i Europa

Den amerikanske kæmpe øger sit fokus på det europæiske marked med blandt andet 5000 nye stillinger i Storbritannien og 2000 i Tyskland.

Amazon med grundlæggeren Jeff Bezos i spidsen.

Storbritanniens varslede exit fra EU får ikke den digitale onlinehandel Amazon til at trække interessen fra markedet. Tværtimod varsler bogkæmpen, at den i løbet af i år planlægger at oprette 15.000 nye arbejdspladser i Europa, hvoraf 5000 skal ligge i Storbritannien og 2000 i Tyskland. Det skriver Berlingske Business.

Formålet er blandt andet at sikre "hurtigere levering, større udvalg og mere for pengene," udtalte landechef Doug Gurr i forbindelse med annonceringen mandag, skriver Berlingske Business.

Investeringen er en del af den amerikanske internethandels globale udvidelse, hvor det tidligere er meddelt, at der i USA bliver oprustet med 100.000 nye stillinger, så der samlet vil være 280.000 ansatte på hjemmemarkedet.

Udvidelsen i Europa betyder, at Amazon vil nå op på 24.000 ansatte i Storbritannien ifølge Berlingske Business.

Ud over at være en af verdens største spillere inden for digitalt bogsalg samt øvrig onlinehandel har Amazon løbende øget sin satsning på streaming. I december lancerede selskabet sin streamingtjeneste Prime Video i Danmark samt yderligere 200 lande på globalt plan.

Den globale satsning kommer i forlængelse af, at Amazon i 2016 fastslog, at selskabet forventede at tredoble antallet af egne programmer i andet halvår af 2016 sammenlignet med året før. Samtidig øger Amazon investeringerne i indhold betragteligt.

Forsiden lige nu

Mr. TV kritiserer DR: I lever ikke op til Pippi-princip

DR varetager egne interesser frem for at agere lokomotiv for den samlede danske tv-branche, mener tidligere Yousee-direktør. DR-direktør afviser, at DR ikke samarbejder, men siger, at DR's rolle først og fremmest er at levere public service til alle danskere.

Ny formand for Medienævnet

Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget et nyt Medienævn, og det betyder nye folk i hovedparten af stolene. Blandt andet formanden er nyudnævnt.

Seneste Bøger

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere