MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
E-bog, billede.jpg polfoto Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/arkiv

Tre ud af fire holder sig fra e-bøgerne

Selvom størstedelen af de danske læsere holder sig fra de digitale bøger, så bliver e-bogslæsning et stadig mere udbredt fænomen, viser undersøgelse.

AF

Selvom der i årevis er blevet kastet brænde på digitaliseringen af bogbranchen, frabeder størstedelen af danskerne sig at læse bøger i deres digitale udgaver.

Det fremgår af en ny undersøgelse af medievidenskabsprofessor Stig Hjarvard, der viser, at hele 76 pct. af de danske læsere sjældent eller aldrig læser e-bøger. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Ikke desto mindre går e-bogslæsningen frem, og i dag bruger godt 8 pct. af de danske læsere e-bøger ugentligt, mens 16 pct. læser de digitale bøger på månedligt basis. Ifølge undersøgelsen kannibaliserer det stigende forbrug af e-bøger dog ikke på papirbogen. I stedet er e-bøgerne med til at udvide måden at indtage litteratur på, hvor bl.a. tre fjerdedele af dem, der læser e-bøger månedligt, også læser papirbøger, skriver Kristeligt Dagblad.

Undersøgelsen, der er foretaget af Stig Hjarvard, medievidenskabsprofessor ved Københavns Universitet, er baseret på 1535 danskeres besvarelser af et online spørgeskema i samarbejde med TNS Gallup, og er en generel analyse af danskerne læsevaner.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her