MediaWatch

Danske forlag følger svensk Mofibo-ejer nøje

Flere danske forlag anser det for sandsynligt, at det svenske forlag vil fortsætte sine opkøb i Danmark.

Tidligere i år købte det svenske forlag Storytel danske Mofibo for 100 mio. kr. og få måneder efter opslugte forlaget i en opsigtsvækkende handel Sveriges ældste og næststørste forlag, Norstedts.

Siden har Storytel rejst mere kapital på børsen og øget sin markedsværdi, og det får flere danske forlag til at vurdere over for Politiken, at Storytel måske ikke færdige med sine indkøb på det danske marked.

"Jeg kan godt forestille mig, at Storytel er interesseret i mere end Mofibo i Danmark. Den høje pris, de var villige til at betale for Mofibo, peger i den retning," siger Lars Boesgaard, adm. direktør i Lindhardt og Ringhof, til Politiken.

Samme vurdering har Gyldendals adm. direktør, Stig Andersen, som dog understreger, at Gyldendal ikke frygter lydbogsforlaget. Til Politiken afviser Storytels adm. direktør, Jonas Tellander, at kommentere på opkøbsrygterne.

Storytel havde i oktober sidste år i gennemsnit 341.500 abonnenter over det seneste kvartal. Det tal inkluderer Mofibos kunder.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Bøger

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere