MediaWatch

Forlag melder sig klar til comeback til Ereolen

Flere store forlag har ikke været en del af Ereolen det seneste års tid, men lægger op til at vende retur.

Siden nytår har flere store forlag stået uden for bibliotekernes e-bogs-platform Ereolen, og en EU-dom har banet vejen for, at e-bøger og digitale lydbøger behandles på linje med trykte bøger.

Kulturminister Mette Bock (LA) har opfordret forlag og Erolen til at komme til forhandlingsbordet for at finde en aftale. Hvis der om et år er status quo, vil ministeren overveje at gribe politisk ind. Men så vidt kommer det måske ikke. I hvert fald melder parterne sig i Politiken klar til at finde en løsning sammen.

"Vi har hele tiden sagt, at det var en timeout. For selvfølgelig skal vi være der (på Ereolen, red.), men vi skal gøre det klogt, så vi sikrer, at der samtidig er plads til at bygge et solidt marked med digitale bøger op," siger Elisabeth Nøjgaard, koncerndirektør hos Gyldendal, til Politiken.

Også Danske Forlag ønsker sig en aftalebaseret løsning. Ereolens formand, Jakob Heide Petersen, er parat til at gå i dialog med forlagene om aftalemodeller.

Mens flere store forlag har stået uden for Ereolen, kunne udlånsplatformen i sidste uge meddele, at den har landet aftaler med fire nye forlag samt forlænget aftalen med landets næststørste forlag Lindhardt og Ringhof for de kommende tre år.

Lindhardt og Ringhof indgår treårig aftale med Ereolen

Bock giver bogaktører et år til at lande e-bogs-aftale

Forsiden lige nu

Schibsted henter knap 2 milliarder i nye aktier

Den norske aviskoncern, der bl.a. ejer Aftonbladet, har netop udstedt nye aktier for 2,5 mia. norske kroner. Pengene skal bruges til flere opkøb på rubrikmarkedet, men sendte aktiekursen nedad.

TV 2 varsler højere reklamepriser i 2018

Annoncørerne må se frem til højere reklamepriser på TV 2's flow-kanaler i 2018, varsler TV 2's salgsdirektør. Bureauer forstår udviklingen, men ser TV 2's udmelding som et forhandlingsoplæg.

Seneste Bøger

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere