MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_49422103.jpg Foto: Lasse Kofod/Polfoto/Arkiv

Minister foreslår biblioteksafgift på e-bøger og lydbøger

Mette Bock vil inkludere e-bøger og netlydbøger i biblioteksafgiften. Samtidig skal grænsen for, hvornår man modtager betaling, næsten halveres.

AF

E-bøger og lydbøger skal fremover være omfattet af biblioteksafgiften på samme måde, som trykte bøger og fysiske lydbøger er i dag. Sådan lyder et nyt forslag fra kulturminister Mette Bock (LA).

Forslaget trækker tråde tilbage til et udvalg, der blev nedsat i 2012, som skulle se på biblioteksafgiften. I april 2015 anbefalede udvalget så afgift på e-bøger og netlydbøger, og den anbefaling bliver nu omsat til et lovforslag.

"Jeg er tilfreds med den politiske opbakning, som der er til at forny biblioteksafgiftsordningen, så den fremover også vil gælde for e-bøger og netlydbøger. Der har været behov for at modernisere ordningen, så den tager højde for de nye medier, som har gjort deres indtog på bibliotekerne," udtaler Mette Bock om lovforslaget.

Ud over ændringerne for e-bøger og netlydbøger indebærer forslaget også, at den nedre grænse for, hvornår forfattere kan modtage biblioteksafgiften, sænkes fra 2130 kr. til 1250 kr.

Forslaget er i første omgang sendt i høring. Der er svarfrist på høringen 10. januar.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her