MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_57702118.jpg Foto: Thomas Borberg/POLFOTO

PET udpeger problematiske passager i Scharf-bog

I retsmøde røber PET's advokat en stribe potentielt problematiske oplysninger i bogen "Syv år for PET".

RITZAU

Politiets Efterretningstjeneste har fredag valgt at udpege en række passager i bogen "Syv år for PET", som ifølge tjenesten aldrig burde have været nævnt.

Eksempelvis kan det ifølge PET være problematisk, at den tidligere PET-chef Jakob Scharf i bogen giver oplysninger om en specifik operation, der efter hans opfattelse "drænede" efterretningstjenesten for ressourcer.

På samme måde er PET langt fra begejstret for offentliggørelsen af detaljer om jagten på terroristen David Headley, der tilbage i 2009 planlagde at angribe Jyllands-Posten.

For en måned siden valgte PET at anmelde Jakob Scharf til Københavns Politi for hans medvirken i bogen. Scharf kan have overtrådt sin tavshedspligt, lød det fra tjenesten.

Indtil nu har man dog afvist at pege på konkrete overtrædelser. Men i forbindelse med et retsmøde i Østre Landsret har PET's advokat nu fået lov til at åbne lidt op.

"Det kan være svært for personer, som ikke er trænet i det, at gennemskue, hvad der er fortrolige oplysninger," siger advokat Henrik Nedergaard Thomsen.

/ritzau/

Mediehus fortsætter kamp mod fogedforbud om PET-bog

Poul Madsen: Jeg betragter ikke EB som politianmeldt  

Boghandlere afviser at betale sagsomkostninger  

Politiken står ved bogudgivelse trods politianmeldelse  

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her