MediaWatch

PET udpeger problematiske passager i Scharf-bog

I retsmøde røber PET's advokat en stribe potentielt problematiske oplysninger i bogen "Syv år for PET".

Politiets Efterretningstjeneste har fredag valgt at udpege en række passager i bogen "Syv år for PET", som ifølge tjenesten aldrig burde have været nævnt.

Eksempelvis kan det ifølge PET være problematisk, at den tidligere PET-chef Jakob Scharf i bogen giver oplysninger om en specifik operation, der efter hans opfattelse "drænede" efterretningstjenesten for ressourcer.

På samme måde er PET langt fra begejstret for offentliggørelsen af detaljer om jagten på terroristen David Headley, der tilbage i 2009 planlagde at angribe Jyllands-Posten.

For en måned siden valgte PET at anmelde Jakob Scharf til Københavns Politi for hans medvirken i bogen. Scharf kan have overtrådt sin tavshedspligt, lød det fra tjenesten.

Indtil nu har man dog afvist at pege på konkrete overtrædelser. Men i forbindelse med et retsmøde i Østre Landsret har PET's advokat nu fået lov til at åbne lidt op.

"Det kan være svært for personer, som ikke er trænet i det, at gennemskue, hvad der er fortrolige oplysninger," siger advokat Henrik Nedergaard Thomsen.

/ritzau/

Mediehus fortsætter kamp mod fogedforbud om PET-bog

Poul Madsen: Jeg betragter ikke EB som politianmeldt

Boghandlere afviser at betale sagsomkostninger

Politiken står ved bogudgivelse trods politianmeldelse

Forsiden lige nu

Ny formand for Medienævnet

Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget et nyt Medienævn, og det betyder nye folk i hovedparten af stolene. Blandt andet formanden er nyudnævnt.

Seneste Bøger

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere