MediaWatch

83 indstiller Flemming Rose til Cavling-pris

Tidligere kultur- og udlandsredaktør på Jyllands-Posten er af en stor gruppe branchefolk indstillet til Cavling-prisen.

83 journalister og kulturfolk har indstillet Flemming Rose til at modtage årets Cavling-pris for hans bogtrilogi "Tavshedens tyranni", "Hymne til friheden" og "De besatte".

Den tidligere JP-redaktørs seneste bog, "De besatte", vakte stor debat, da den udkom i sidste uge.

Bogen handler blandt andet om den tidligere kulturredaktør Flemming Roses tid på Morgenavisen Jyllands-Posten, hvor han havde en central rolle i debatten om Muhammed-tegningerne.

Bogen vakte opsigt, da den beskriver, hvordan Rose af ledelsen blev tvunget til tavshed med forbud om at udtale sig om sagen.

Cavlingprisen er den mest prestigefyldte danske journalistpris. I alt er der indløbet 44 indstillinger til årets pris. Indstillingerne koges i den kommende tid ned til et antal nominerede af Cavling-komiteen, der også udpeger den endelige vinder.

Prisen bliver uddelt hvert år i januar af Dansk Journalistforbund til en journalist eller en gruppe af journalister i samarbejde, der i særlig grad har udvist initiativ og talent i det foregående år.

Sidste år gik Cavling-prisen til DR's korrespondent i Mellemøsten, Puk Damsgaard.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Bøger

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere