MediaWatch

Dansk krimi og hygge på indkøbssedlen hos udenlandske forlag

Som noget nyt er udenlandske forlag ikke lige så uvillige over for at købe romaner til oversættelse. Samtidig stortrives genrelitteraturen stadig.

Krimer, spændingsbøger og bøger om hygge var på indkøbslisten hos de udenlandske forlag under årets bogmesse i Frankfurt. Det skriver Politiken.

At interessen for krimierne og spændingsbøgerne er stor, hænger bl.a. sammen med, at krimilæserne er et sultent publikum, siger Lars Ringhof fra Copenhagen Literary Agency.

"Det er folk, som læser meget, når de først går i gang. De læser krimier, som andre bruger streaming af serier på Netflix. Når de først er fans af en forfatter, læser de sig ofte igennem hele bagkataloget. Hver gang de er færdige med en bog, tager de den næste og så den næste igen," siger han til Politiken.

De seneste år har de danske forlag også oplevet, at forlagene i Storbritannien og USA ikke længere er lige så uvillige over for at købe romaner til oversættelse.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Bøger

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere