MediaWatch

Bestsellersalget skuffer

Sæsonens store bøger sælger mindre end forventet ifølge flere forlag og forhandlere. Det har bl.a. ramt Gyldendal på økonomien.

Festen er foreløbig udeblevet på bogmarkedet i efteråret, hvor salget af sæsonens store udgivelser har været ringere end forventet, skriver Politiken fredag.

Efterårets bogsæson lignede i første omgang noget, der kunne få omsætningen til at danse med nye udgivelser fra store, populære forfatterskaber som Hanne-Vibeke Holst, Dan Brown, David Lagercrantz, Sara Blædel, Camilla Läckberg og Ken Follett. Men salget har skuffet, fortæller flere forlag og forhandlere til avisen.

"Vi kan godt genkende billedet, og de fleste i branchen har på fornemmelsen, at det har været et sløjt efterår. Det virker, som om der er tale om et generelt fald," siger Jakob Kvist, kreativ direktør i People’sPress, til Politiken.

Udviklingen i markedet var en af årsagerne til, at Gyldendal i denne uge nedjusterede forventningerne til årets resultat med 18 mio. kr. - eller næsten 30 pct. Samtidig gennemførte forlaget en afskedigelsesrunde, der nedlagde seks stillinger.

”Det er et meget komprimeret og presset bestsellermarked lige nu, fordi der er mange om det samme bud,” sagde adm. direktør for Gyldendal Stig Andersen til MediaWatch i den forbindelse.

Gyldendal afskediger efter resultatnedgang

Gyldendal: Vi har været for optimistiske

Forsiden lige nu

Venstre er åbne for at lade ugeaviser få del i mediestøtte

Regeringspartiet holder døren åben for at lade lokale ugeaviser få del i mediestøtten og vil øremærke en del af en ny public service-pulje til den lokale dækning, fortæller medieordfører Britt Bager. Hun kan hverken be- eller afkræfte et udspil om besparelse på 12,5 pct. af DR.

Seneste Bøger

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere