MediaWatch

Bøger

Bookbites går ind på norsk marked

To år efter opstarten udvider den danske e-bogstjeneste, der er målrettet skolebørn, til Norge med en millionaftale i ryggen. Ambitionen er at være i ti lande inden for få år, siger iværksætteren bag konceptet.

Tidligere graverjournalist etablerer forlag

Journalist Birgitte Dyrekilde, der tidligere har været graverjournalist på bl.a. Jyllands-Posten og Børsen, stifter et nyt forlag med fokus på journalistiske og dokumentariske bøger.

Gyldendal dropper lukning af Den Store Danske

Den Store Danske Encyklopædi lukker alligevel ikke ved årsskiftet, meddeler Gyldendal. Der er endnu ikke skabt et økonomisk fundament under netleksikonet, men Gyldendal arbejder videre for at finde en løsning.

Storytel planter flag i Indien

Den svenske forlags- og streamingkoncern, der bl.a. ejer Mofibo og People's Press, udvider igen og lancerer en abonnementstjeneste for lydbøger i Indien. Lanceringen er den første på det asiatiske marked.

Bestsellersalget skuffer

Sæsonens store bøger sælger mindre end forventet ifølge flere forlag og forhandlere. Det har bl.a. ramt Gyldendal på økonomien.

Gyldendal: Vi har været for optimistiske

Forventningerne har været for høje til salget af både egne og tilkøbte titler, siger Gyldendals direktør, der med nyheden om sit exit fra koncernen næste år også bidrager til forlagets første nedjustering i nyere tid.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Information nedlægger stillinger i sparerunde, Børsen har langt om længe landet ny overenskomst, og MediaWatch har skudt gang i en serie om en række store danske annoncører. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere