MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
103548170.jpg

Test din MediaIQ

Har du fulgt ordentligt med i mediebranchen i den seneste uge? Ellers har du chancen for at blive opdateret og testet her - og vinde en iPad.

RITZAU_53596672.jpg

Modemilliardær køber sig ind i dansk bogplatform

Den danske studiebogsplatform Lix har fået Bestseller-milliardær med i ejerkredsen. Rigmandens investeringsselskab, som står bag investeringen, ser et "stort udviklingspotentiale" og roser stifterne.

olav_skaaning_andersen.jpg

"Det er dramatisk, når man rekrutterer topdirektører hos hinanden"

SOMMER 7'EREN: Berlingskes kapring af Børsens topchef var forårets mest opsigtsvækkende på grund af avisernes indædte kamp om businesslæserne, mener Olav Skaaning, forlagsdirektør og tidligere chefredaktør på BT. Og så efterspørger han en gennemgribende revision af mediestøtten.

POLFOTO_46203068.jpg

People's Press vil lirke døren op til USA

En ny lanceringsstrategi skal sende danske forfattere direkte ud på det amerikanske marked. Ambitionen er at udrulle modellen i flere lande bl.a. via Storytels platforme.

boghandel bøger forlag POLFOTO_38373169.jpg

Forfattere boykotter bogmesse i Sverige

Efter den svenske bogmesse Bok & Bibliotek har valgt at lade det højreorienterede tidsskrift Nya Tider deltage, har flere end 200 forfattere og oversættere valgt at boykotte messen.

Roskilde.jpg

Forlag jagter den sværeste målgruppe på festival

Danmarks største forlag, Gyldendal, og Rosinante&Co er gået sammen om en scene på Roskilde Festival, hvor forfattere optræder dagligt. "Det giver os mulighed for at møde generationen, der læser mindst," lyder det fra Gyldendal.

boghandel bøger forlag POLFOTO_38373169.jpg

Dansk Forfatterforening finder ny formand

Morten Visby bliver ny formand for forfatternes interesseorganisation. Hans fokus vil være på overgangen til en digital biblioteksafgift samt at finde en løsning på Ereolen-tvist.