MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
Facebook_nyheder_FOTO_DRESLING JENS_POLFOTO__edited-1.jpg Foto: /ritzau/Jens Dresling

Nyt projekt skal undersøge danskernes syn på nyheder

Kulturstyrelsen igangsætter en undersøgelse, der skal kaste lys over, hvordan forskellige dele af befolkningen opfatter nyheder og aktualitetsstof.

AF

Hvordan ser forskellige befolkningsgrupper egentlig på, hvad nyheder og aktualitetsstof er? Og har vores opfattelse af nyheder og aktualitet ændret sig i takt med seneste års medieudvikling?

Det skal et nyt projekt, som Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) skal gennemføre for Slots- og Kulturstyrelsen, undersøge som en del af styrelsens rapportering om mediernes udvikling i Danmark. Det skriver Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Formålet er bl.a. at finde ud af, om der eksempelvis er kommet en "større mangfoldighed" i, hvordan nyheder opfattes i befolkningen, hvilken rolle nyheder og aktualitet spiller for folk i forhold til deres kontakt med samfundet, samt hvordan det står til med tilliden til "nyheder, aktualitet og det politiske system", lyder det i projektbeskrivelsen.

Efter en udbudsrunde i begyndelsen af året, hvor der i alt indløb syv tilbud fra forskellige aktører, har styrelsen valgt DMJX til at udføre undersøgelsen, som skal ledes af forskningsleder i sociale medier ved DMJX, Jakob Linaa Jensen. De øvrige forskere fra journalisthøjskolen er forskningslektor Flemming Tait Svith og forskningschef Roger Buch.

Det forventes, at projektet bliver afsluttet medio 2019.

Styrelse præciserer rapport om mediemarkedet

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her